Farrow & Ball

Farrow & Ball är brittiska färg och tapettillverkare. I den mest genuina, lantliga engelska miljön i Dorset ligger Farrow & Ball egna lilla, pittoreska fabrik där maskinerna går på högvarv dygnet runt för att tillverka alla de 16000 liter färg de varje dag levererar ut till resten av världen.

Målarfärgen Farrow & Ball tillverkar skiljer sig på många sätt från annan ”vanlig” färg på marknaden. Förutom att den är helt ekologisk är den även vattenbaserad och tillverkad endast av naturliga produkter. Bindemedlet som Farrow & Ball använder sig av är natur harts som är ett sekret från växter, ofta kåda från barrträd.

Förutom att Farrow & Ball tillverkar en helt naturlig målarfärg helt fri från gifter är de också unika på det sättet att de lyckas på ett sätt som ingen annan att ta fram den mest matta väggfärgen på marknaden. Deras ”Estate Emulsion” har en glans på 2% och är en av de absolut mest vackra, matta väggfärgen som går att få tag på.

I Farrow & Balls sortiment hittar ni förutom väggfärg i olika glanser, även snickerifärg, utomhusfärg och en stor kollektion av tapeter.

Broschyr