Sanningen bakom Rock Bird från GP & J Baker

2018-11-01 12:00:00

Det nyligen lanserade tyget Rock Bird som är en del av GP&J Bakers höstkollektion "Signature Print collection" känns för många som varit med i branchen länge som väldigt bekant. Sanningen är att det mycket väl är bekant och lanserades för första gången år 1912.
Mönstret är ritat av den kända Brittiska konstnären William Turner och trycktes för första gången som ett blocktryck med 17 olika färger! Rock Bird har sedan dess lanserats i omgångar i olika färgställningar och har alltid varit en storsäljare, speciellt i Sverige!

Efter ett tiotals år och flera tiotusentals sålda meter tog tyget (tillfälligt) ur kollektion. Svenskt Tenn som länge haft ett gott samarbete med GP&J Baker var då snabba på att ta in det till deras egna exlusiva tygkollektion, då i två färgställningar, en med svart botten och en med vit botten. Svenskt Tenn har i flera år sålt mycket bra av detta tyg som i deras kollektion kallas för "Magnolia".
Tyget brukar b.la ofta synas i deras julutställning, uppklädd på soffor och fotöljer eller som julduk. 

I den nya kollektionen Signature Print Collection har alltså nu GP&J Baker nylanserat Rock Bird i fem nya färgställningar, b.la en som heter "Indigo" den påminner mycket om Svenskt Tenn's variant av Rock Bird med svart botten. 
Skillnaden är att bottenfärgen på den nylanserade Rock bird är mörkt, mörkt blå till skilland från Svenskt Tenns som är svart. En annan skilland på färgställningarna är att Svenskt Tenns variant av Rock Bird är en aning skarpare i färgerna.

På bilden nedan ser ni Rock Bird från den nya kollektionen Signature Prints.

 

Rock Bird finns nu även i fyra till färgställningar, OchreTealMulti och Soft Blue

 

 

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.